Vi får ofta frågor om varför våra rökta produkter är lite dyrare. Våra produkter innehåller inte några tillsatser och till skillnad från många andra rökerier torrsaltar vi fiskarna istället för att salt-injicera dem som får fisken att öka i vikt. Vi använder naturligtvis heller inga smakförstärkare eller konserveringsmedel i våra rökta produkter. Så frågan man borde ställa sig är inte varför våra produkter är några kronor dyrare utan istället varför en del produkter är så billiga.

I mitten av 1950-talet startades rökeriet av Henning & Dagmar Knutsson som på den tiden rökte på samma sätt som sker idag. Då röktes övervägande sill men efterhand blev laxen dominerande. De drev företaget fram till 1999 då sonen Bo Knutsson tog över.

Idag består produktionen främst av varm- och kallrökt lax, men även ål, makrill, spätta, sill och räkor. Detta röks enligt gammeldags, hantverksmässiga traditioner, vilket innebär att all rökning sker med alved vilket stapeln med ved framför rökeriet borgar för. Den genuina röksmaken uppkommer härifrån. Rökprocessen tar allt mellan 3 till 36 timmar och övervakas av kunniga rökmästare. Trots gamla traditioner uppfyller vi Livsmedelsverkets högt ställda krav på livsmedelshantering.

Hennings Rökeri har även fått Gastronomiska Akademins diplom för ”Högklassiga fiskprodukter”.