Hennings Rökeri

3 - Kopia

Hennings Rökeri startades i mitten av 1950-talet av Henning och Dagmar Knutsson.
1999 övertogs verksamheten av sonen Bo Knutsson med hustrun Maria som redan 1995 startat sommarrestaurangen Dagmars Hamnkrog som numera är integrerad i verksamheten.

Vår produktion består idag framför allt av lax, både varmrökt och kallrökt, men vi röker även ål, makrillfilé, escolar, spätta, sill, sillfilé, samt räkor.
Rökprocessen tar allt mellan 3 och 36 timmar och övervakas av kunniga rökmästare.

Alved är det genuina bränslet för våra ugnar och utanför ligger det alltid en stapel med alved. Det är denna röksmak som ger fisken den bästa smaken.

Hennings Rökeri fick 1999 Gastronomiska Akademins diplom för ”högklassiga fiskprodukter”.

2 - Kopia

10900_831885926831103_4326173210118800248_n

14

12