Hennings Rökeri startades i mitten av 1950-talet av Henning och Dagmar Knutsson.

År 1999 övertogs verksamheten av sonen Bo Knutsson med hustrun Maria.

Vår produktion i rökeriet består idag framförallt av lax; både varmrökt och kallrökt, men vi röker även ål, makrillfilé, escolar, spätta, sill, sillfilé, samt räkor.
 

Rökprocessen tar allt mellan 3 och 36 timmar och övervakas av kunniga rökmästare. Alved är det genuina bränslet för våra ugnar och utanför Bakfickan ligger alltid en vedstapel som bevis för detta. Det är denna röksmak som ger fisken den bästa smaken.

 

Hennings Rökeri fick 1999 Gastronomiska Akademins diplom för ”högklassiga fiskprodukter”.

Sommarrestaurangen Dagmars Hamnkrog öppnade 1995 och har sedan dess utvecklats mycket. Förr användes inneserveringen samt ett par träbänkar med parasoll på uteserveringen. Nu finns ett stort glashus med cirka 100 platser att tillgå, utomhusbänkar under tak samt under bar himmel.

 

Året 2017 öppnades även Bakfickan på Dagmars som en del av restaurangen där goda öler, läskande drinkar och kalla rätter är i fokus.

Recensioner

från gäster & kunder

Trevlig miljö, vettiga priser och inte minst god mat...

- Magnus Robertsson, Facebook

Så underbart god mat😀
Trevligt personal, helt enkelt ett toppenställe👌🌹🌹

- Anna Berglund, Facebook

Bästa restaurangen! Deras stekt sill med potatismos slår allt!

❤️   ❤️   ❤️  

- Rutger Bengtsson, Facebook

Mästerligt. Den rökta laxen vi köpte med oss smälte i munnen. Rekommenderas varmt med majo, knäckemacka och en kall 😁

- Patrik Holmström, Google

Dagmars har utvecklats från ett rökeri till riktigt bra restaurang. Vill du inte äta här, kan du köpa med dig en massa godsaker från butiken. Kanske ta med dig för en picknick på stranden.

- Braintravelxxx, Tripadvisor